Lule – oval pool för alla slags tomter

Med sina mjuka former och harmoniska intryck blir Lule ett vackert inslag i trädgården. Lule är en oval pool som kan monteras ovan mark såväl som nedgrävd på en gjuten betongplatta. Den finns i flera olika storlekar och är med andra ord en lämplig pool för många olika slags tomter och trädgårdar.

Mycket badglädje under många år

Lule har en stomhöjd på 1,5 m vilket ger ett väl tilltaget baddjup och passar de allra flesta. Poolen tillverkas av varmgalvaniserad plåt och är ytbehandlad med skyddslack och polyester vilket gör att den håller i många år framöver. Den är faktiskt så stabil och hållbar att Svenska Poolfabriken lämnar hela 35 års garanti på stommen. Det blir många år av badglädje för flera generationer.

Montera oval pool ovan mark på flera sätt

Som oval pool har Lule den stora fördelen att den kan monteras på flera olika sätt. Det vanligaste är att montera den på en gjuten bottenplatta, men det går också bra att bygga den på en packad stenmjölsbädd. Stödmurar muras sedan för långsidorna och kortsidorna återfylls med magerbetong. Vill du ha en oval pool ovan mark går det också bra. Lule kan delvis grävas ned eller vara helt ovan mark om du till exempel har en stenig tomt eller klippor som är i vägen. Då byggs poolen oftast in med ett trädäck.

Poolpaket med allt som behövs

När du beställer ett poolpaket får du garanterat med allt som behövs för skötsel och underhåll. Det kan vara tryggt att veta att maskinutrustningen är väl tilltagen för att göra driften enkel och effektiv. Det går också att köpa till övrig utrustning som poolskydd för oval pool och städrobotar. De gör poollivet enklare och ännu mer njutningsfullt.

Trappa för ett exklusivt uttryck

I poolpaketet ingår det poolstege men Lule lämpar sig också väldigt bra med en trappa längs med ena långsidan. Det ger poolen ett extra lyft i och med att designen blir väldigt vacker och genomtänkt. Med en pooltrappa blir det också enkelt att ta sig i och ur poolen, och dessutom kan den användas till ett par sköna sittplatser i poolkanten. För Lule rekommenderas halvrund pooltrappa Exclusive eller halvrund trappa 150 cm.

Alla pooltrappor från Svenska Poolfabriken är tillverkade av ett motståndskraftigt material som skyddar mot både solljus och det klor som finns i poolvattnet. Ingen kompromiss är gjord på vare sig kvaliteten eller tjockleken på plasten. Trapporna monteras enkelt med anpassade poolsektioner i alla slags poolstommar. Det gäller givetvis även för oval pool ovan mark.

Poolskydd för oval pool

Svenska Poolfabriken har ett flertal olika modeller av poolskydd för oval pool, allt från standardskydd som fästs med stroppar till automatiska poolskydd som enkelt stängs och öppnas med nyckel.

Stensarg för snygg finish

Ett tips för att ge en oval pool som Lule en vacker och påkostad finish är att rama in den med Svenska Poolfabrikens fina stensarg av exklusiv marmorkross. Den är av högsta kvalitet och ger poolen ett mer exklusivt utseende, samtidigt som den är halkfri för bad och lek. Stensargen har dessutom en slät och fin yta att sitta på.

Andra pooler och fler alternativ

I Svenska Poolfabrikens sortiment finns det många olika slags pooler i varierande former och material. Kanske vill du installera en pool kort inpå sommarsäsongen? Då är en färdiggjuten glasfiberpool ett bra alternativ. Kanske vill du ha en fristående pool med väldigt specifika mått? Då är en betongpool som Epsilon Styropor mycket lämplig. Eftersom den är så anpassningsbar är den idealisk för tuffa markförhållanden. Tveka inte att kontakta oss för att fråga vilken sorts pool som är bäst för just dina förhållanden.