Storsand – glasfiberpool för nordiskt klimat

Den bästa glasfiberpool som finns på marknaden är troligtvis Storsand. Den är tillverkad av absolut högsta kvalitet och för att passa i det nordiska klimatet. Poolen kommer färdiggjuten och därför går det snabbt att få den på plats i trädgården. Med andra ord lite arbete och mycket badglädje.

Sveriges bästa glasfiberpool är gedigen

När man ska köpa en glasfiberpool är kvalitet det viktigaste att ha i åtanke. Detta eftersom det nordiska klimatet är påfrestande med stora temperaturskillnader mellan årstiderna som påverkar marken och förstås poolens konstruktion. Många av de glasfiberpooler som finns på den svenska marknaden idag är tillverkade för Sydeuropa, men där är klimatet varmare och det finns ingen tjäle i marken på vintern. På Svenska Poolfabriken jobbar vi tvärtom. Här utgår vi från det kargaste svenska klimatet.

Satsa på att köpa en glasfiberpool gjorde i Sverige

Storsand glasfiberpool är tillverkad i Sverige och håller högsta kvalitet på både material och konstruktion. Både botten och väggarna i glasfiberstommen är välisolerade med 30 mm isolering som standard. Det ger en mycket stabil stomme och därtill en låg driftskostnad. Vid önskemål finns extra tjock isolering som tillval, vilket är bra om man bor i mellersta eller norra Sverige där vintrarna är mer bistra. Väggarna i Storsand glasfiberpool är dessutom förstärkta med stålbalkar och en yta av gelcoat. Den här gelcoatytan kan enkelt poleras vid behov och är samtidigt resistent mot kemikalier och UV-ljus.

Lätt att installera

Att köpa glasfiberpool är ett enkelt sätt att få en fin pool snabbt inpå badsäsongen. Storsand är mycket enkel att installera eftersom poolstommen inte behöver monteras och alla hål för utrustningen är färdiggjorda direkt från fabriken. Standardfärgen är ljusblå och med poolpaketet kommer all utrustning som behövs för underhåll och skötsel. Det går också att extrautrusta poolen med Jet Swim som gör det möjligt att motionssimma även på små ytor.

Flera olika storlekar

Storsand finns i tre standardstorlekar och har ett väl tilltaget baddjup på 150 cm. Om du önskar går det även att få poolen i en mängd andra varianter och storlekar. Kontakta oss på Svenska Poolfabriken om du har speciella önskemål eller vill diskutera alternativa mått. Det mesta går att lösa. Alla glasfiberpooler levereras med formgjuten trappa med bekväma insatser. För bekväm skötsel rekommenderar vi även att köpa till ett poolskydd. Med Storsand kan du lita på att du får den bästa glasfiberpool som finns att tillgå.

Poolstomme

Svenska Poolfabrikens glasfiberpool är tillverkad av högsta kvalitet och är väl lämpade för det nordiska klimatet. Botten och väggarna på våra glasfiberpooler är isolerade med 30 mm isolering som standard vilket ger låga uppvärmningskostnader. Det går även att få extra tjock isolering som tillval.

Insidan/väggarna

Det inre i våra glasfiberpooler är uppbyggda i sju olika skikt där varje skikt har sin speciella funktion. Dessutom är väggarna förstärkta med stålbalkar och insidan av poolen har en yta av gelcoat som enkelt kan poleras vid behov.

Pooldetaljer

Ytvattenrenaren (bräddavloppet) är av stor modell med en stor öppning vilket ger en mycket bra rening på ytvattnet. Belysningen är av LED och levereras komplett med transformator och kabelrör.

Kopplingar och slangar

Storsand levereras med ett väl tilltaget rörkopplingspaket med hela 50 m markslang och 5 m PVC-rör.

Maskin-/reningsutrustning

Maskinutrustningen är väl dimensionerad och av mycket hög kvalitet. Filtret renar som standard 12 m3 i timmen vilket innebär att hela poolens vattenvolym renas på 2,5-4,5 timmar beroende på vald storlek.

Garanti

20 år på täthet i bassängkroppens laminat. 10 år mot blåsbildning och delaminering inom bassängkroppen.

Andra pooler och fler alternativ

Vill du veta mer om någon annan pool, till exempel i en annan form eller ett annat material, kan du läsa mer här. Beroende på hur din tomt ser ut kan den bästa lösningen vara en pool ovan mark. Det gäller speciellt vid klippiga tomter där det är svårt att gräva eller till och med omöjligt att komma åt med en grävskopa. På Svenska Poolfabriken finns det många olika alternativ så att alla kan njuta av härliga bad oavsett storleken och utformningen på trädgård och tomt.

Storsand - Glasfiberpool

- 10 års garanti på stommen
- Mycket enkel att montera
- Dubbla väggar av glasfiber
- Kraftig isolering
- Härlig trappa att relaxa i
- Resistent mot kemikalier & UV-ljus