Här är den enda bilden på den första poolen. Den byggdes i mitten av 80-talet och tillverkades i trä.
Denna pool är nu plåtskodd. Nu vet vi bättre och tillverkar våra markpooler i andra, bättre material.

Svenska Poolfabriken startades 1989 som ett garageföretag i Boden. Under 90-talet byggdes poolfabrikens goda rykte upp genom att leverera egentillverkade poolstommar i stål och kompletta lösningar med snabb service och hög kvalitet till glada kunder runt om i landet.

Under denna första period var det säljarna som skötte det mesta. De sålde poolanläggningen, såg till att det logistiska inför leveransen fungerade och packade själva all utrustning som skulle skickas. Önskade kunden montage ordnade de även med detta. Tack vare detta arbetssätt fick alla anställda en gedigen kunskap om hur våra produkter fungerar och hur pool skall monteras vilket alltid uppskattats av våra kunder.

Åren gick och vi växte så det knakade, poolbeställningarna ökade så mycket att vi inte hann utföra alla poolmontage själva längre. Detta ledde till att vi byggde upp ett fristående nät av poolmontörer runt om i landet, dessa montörer har genomgått utbildningar på våra produkter och därefter blivit certifierade för att kunna garantera riktigt montage av våra pooler.

Sommaren 2012 fick vi en ny ägare och tillsatte en ny VD.
Vi förfinade vår affärsmodell ut i minsta detalj, adderade nya innovativa produkter i sortimentet och skaffade oss en ny grafisk profil.

Kunskap, personlig service, kvalitet och snabba leveranser har varit våra främsta styrkor under åren som gått och så kommer det att förbli.

Varmt välkommen till Svenska Poolfabriken!